Raju Facebook-virus leviää nyt nopeasti – älä koske!

Ohhoh! · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on parin viime viikon aikana kokenut kovia huijareiden taholta, sillä palvelussa on ilmennyt enemmän huijauksia kuin koskaan aiemmin palvelun historiassa. Nyt mukaan on tullut myös palvelun keskustelut-ominaisuuteen liittyvä nopeasti leviävä ”virus”.

Kyse ei ole varsinaisesta tietokoneviruksesta, mutta huijauksen leviämisen nopeuden takia vaikutus on lähes sama. Kyseessä on linkki, jossa lukee ”Hey, check out this girl, lol, she must be out of her mind for making that video!”. Sitä klikattaessa käyttäjä päätyy sivustolle, jossa vielä kerran klikkaamalla tulee tietämättään antaneeksi huijareille luvan julkaista viestejä omissa nimissään seinällä ja chat-keskusteluissa.

Tämän jälkeen eteenpäin jatkaakseen huijatun tulee täyttää kysely ”todistaakseen olevansa ihminen”. Huijarit saavat kyselyn täyttäneistä rahaa. Kyseessä on siis tuottoisa bisnes, jota pahaa-aavistamattomat käyttäjät levittävät eteenpäin omille Facebook-kavereilleen. Tällä herkellä kannattaa välttää kaikki englanninkielisiä videolinkkejä, mutta erityisesti yllä mainittua huijausviestiä.