Näin surrealistisesti rintaliivejä mainostettiin takavuosina

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rintaliivit ovat kuuluneet naisten alusvaatevalikoimiin jo satojen vuosien ajan. Siten niitä on myös markkinoitu kaupallisesti hyvin pitkään. Rintaliivimainonta ei ole vuosikymmenien saatossa kokenut kovinkaan merkittäviä muutoksia.

Nyt amerikkalainen verkkosivusto on koonnut kuvagalleriaan rintaliivimainoksia vuosikymmenten varrelta, ja mukana on mainosmateriaalia myös 1950-luvulta saakka. Niiden teemoina nähdään varsin surrealistisiakin teemoja, kuten muiden muassa valtava jääkarhu peittämässä rintaliiveihin puetun naisen silmiä tassuillaan.

Rintaliivien mainonnassa pidetään erityisen ikimuistoisena vuonna 1949 käynnistynyttä Maidenform-kampanjaa, joka listattiin muutama vuosi sitten maailman sadan ikimuistoisimman mainoskampanjan listalla sijalle 28. Edellä mainittu jääkarhu oli osa tätä kampanjaa, jossa poseerasi myös esimerkiksi eskimoita. Sama kampanja jatkui eri muodoissaan aina 1960-luvulle saakka ja se on jäänyt mainonnan historiaan.