Times Squaren jättinäytöt hakkeroitiin iPhonella?

Digi Nettivideot · Stara.fi

Maailman tunnetuimmat videonäytöt sijaitsevat New Yorkin Manhattanin ytimessä Times Squarella, jossa juhlitaan kymmenientuhansien ihmisten voimin muiden muassa uudenvuodenaattona. Nyt eräs teknisesti orientoitunut mies on näyttänyt kuinka näytöt hakkeroidaan.

Mainospaikat Times Squaren JumboTron-jättinäytöillä maksavat huimasti, mutta niihin voi saada materiaalia myös ilmaiseksi. Viime sunnuntaina YouTubessa BITcrash44-nimimerkillä julkaistulla videolla nähdään kuinka ruudulle onnistutaan lähettämään iPhonesta kuvaa pienen radiolähettimen ja oikeanlaisen toistimen avulla.

Videolähetyksen toistin saatiin ruudun ääreen yksinkertaisesti nostamalla se sinne ilmapallolla. Sama toistin siirtää lähetyksen toki lähes mihin tahansa muuhunkin näyttöruutuun. Video on viikossa katsottu yli 1,7 miljoonaa kertaa.