Tutkijan väite tyrmistyttää: ”Radioaktiivisuus vähentää syöpää”

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Japanin ydinturma on saanut ydinvoiman vastustajat barrikadeille ympäri maailmaa ja myös Suomessa. Yhdysvalloista löytyy tunnetusti asiantuntijoita kaikille olemassa oleville asioille puolesta ja vastaan. Nyt eräs niistä – kirjailija Ann Coulter – on aiheuttanut valtaisan kohun väitteillään.

Amerikkalainen Coulter nimittäin levittää parhaillaan radioaktiivisuuden ilosanomaa A Glowing Report On Radiation -nimisessä kirjoituksessaan väittämällä, että radioaktiivisuus on ihmisille hyvästä. Hän oli torstaina Fox News -kanavan O’Reilly Factor -ohjelman haastattelussa perustelemassa poikkeuksellista kantaansa.

Neitokainen kertoi, että lukuisat tiedemiehet ovat hänen kanssaan samaa mieltä siitä, että radioaktiivisuus vähentää syöpää. Ann Coulter ei kuitenkaan onnistunut vakuuttamaan edes ohjelman isäntää saati televisiokatsojia puheillaan. Hän kuitenkin myönsi, että on olemassa myös sellainen määrä radioaktiivisuutta, joka johtaa lopulta kuolemaan.