Finnkinon elokuvateatterit myytiin ruotsalaisille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suurin elokuvateatteriketju Finnkino on myyty Ruotsiin. Sanoman aiemmin omistama yhtiö siirtyy ruotsalaiselle Ratos-pääomasijoittajalle. Kauppaan kuuluvat Suomen elokuvateattereiden lisäksi myös tytäryhtiöt Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Kauppahinta on 116 miljoonaa euroa, josta Sanoma kirjaa voittoa noin 50 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 88,6 miljoonaa ja liikevoitto 8,4 miljoonaa. Henkilökuntaa yhtiössä on noin 620 henkeä.

– Keskitymme yhä enemmän kuluttajille ja yrityksille suunnattuihin mediatuotteisiin sekä oppimisratkaisuihin, Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen kertoi Markkinointi & Mainonta -lehdelle.

Viime aikoina on liikkunut lisäksi vahvoja huhuja siitä, että Sanoma olisi myymässä myös R-kioskit.