Onnettomuus festarikeikalla – useita sairaalaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suuremmissa konserteissa ja festivaaleilla nähdään Suomessakin usein kamerapuomeja, eli niin sanottuja kraanoja, joilla kamera saadaan useiden metrien päähän yleisön päälle. Yleensä puomit ovat olleet turvallisia, mutta poikkeus vahvistaa säännön.

Nyt tällainen raskas kamerapuomi on aiheuttanut vakavan onnettomuuden maineikkaassa The South by Southwest -tapahtumassa. Orchestral Manoeuvres in the Dark -yhtyeen konsertissa perjantaina noin 200 kilon painoinen puomi putosi jostain syystä yleisömereen.

Asiasta uutisoineen Spinner-lehden mukaan ainakin seitsemän katsojaa loukkaantui siten että he tarvitsivat sairaalahoitoa. Neljä loukkaantuneista kuljetettiin sairaalaan ambulanssilla ja kaksi heistä kannettiin ambulanssiin paareilla. OMD-yhtye jatkoi esiintymistään pian sen jälkeen kun välikohtaus oli ohi ja loukkaantuneet saatu hoitoon.