Tammerfest paljasti uusia tähtiesiintyjiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suurin kaupunkifestivaali Tammerfest on jälleen paljastanut uusia esiintyjiä ensi kesän tapahtumaan, kun Pakkahuoneen ja sen yhteydessä toimivan Klubin ohjelmistoon tuli täydennystä.

Lavat valtaavat ulkomaiset nimet The Damned, GBH ja Mudhoney. Pääosin kotimaiseen musiikkiin perustuvan kaupunkifestivaalin tarjonnassa on perinteisesti nähty myös muutamia ulkomaan vieraita.

Vuonna 1976 Lontoossa perustetun The Damnedin singlet New Rose ja Damned, Damned, Damned olivat genrensä ensimmäiset julkaisut Briteissä. Yhtye on hajonnut ja palannut yhteen useita kertoja, julkaissut kahdeksan albumia, joista kaksi 1990-luvun jälkeen. Viimeksi kokoonpano nähtiin Suomessa vuoden 2006 Ilosaarirockissa. The Damned esiintyy Tammerfestin avauspäivän pääesiintyjänä Pakkahuoneella 13. heinäkuuta.

Keskiviikkona Pakkahuoneella nähdään myös toinen legendaarinen brittipunkki-veteraani GBH. Sen tavaramerkkeinä ovat nopeat tempot, särökitarat, raskaat rumpubiitit ja pessimistinen No future -asenne.

Torstaina Pakkahuoneen tiiliseiniä ravistelee jenkkivahvistus, grungen esi-isä Mudhoney, jonka nimi tulee samannimisestä elokuvasta. Vuonna 1988 perustettu komppania on ollut innoittajana monelle alternative rock-grunge -artistille kuten Nirvanan edesmenneelle Kurt Cobainille. Yhtye on julkaissut 10 albumia, joista viimeisin Lucky Ones on vuodelta 2008.