Uusi maailmanennätys: 180 kiloinen sumopainija juoksi maratonin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen sumopainija Kelly Gneiting on tehnyt Guinnessin maailmanennätyksen, sillä hän on maailman painavin maratonin loppuun saakka juossut ihminen. Miehen painoksi punnittiin lähtöhetkellä 181 kiloa ja maalissa 178 kiloa.

Eilen sunnuntaina juostuun maratoniin aikaa kului 40-vuotiaalta Gneitingiltä 9 tuntia, 48 minuuttia ja 42 sekuntia. Hän rikkoi samalla myös oman ennätyksensä, sillä vuonna 2008 Gneiting juoksi maratonin aikaan 11 tuntia, 52 minuuttia ja 11 sekuntia Tuolloin hän painoi vain 124 kiloa.

Maaliintulonsa jälkeen mies kommentoi Los Angeles Times -lehdelle, että hän haluaisi nähdä kenialaisten parantavan maraton-aikaansa kahdella tunnilla. Varsinaisesta juoksusta ei kuitenkaan voida puhua, sillä Gneiting hölkkäsi ensimmäiset 12 kilometriä ja käveli loput. Mies itsekin myönsi olleensa suurimman osan ajasta niin huonossa kunnossa ettei tiennyt missä oli.

Viiden lapsen isä on kolminkertainen sumopainimestari.