Lentonäytös pahasti pieleen – lentäjäpariskunta putosi maahan – katso raju video

Ohhoh! · Stara.fi

Ilmailu ja erityisesti lentonäytökset ovat parhaimmillaan erittäin hyvää viihdettä, ja Suomessakin ne ovat kautta aikojen vetäneet lentokentille kymmeniätuhansia katsojia. Näytöksissä viehättävät usein nopeus ja vaara, joista jälkimmäinen on nyt realisoitunut Brownsvillessä, Texasissa.

Maineikas amerikkalainen taitolentäjäpariskunta Kyle ja Amanda Franklin tunnetaan siitä, että vaimo taituroi ilmassa lentokoneen siivellä ja siipien välissä miehen tehdessä näyttäviä taitolentoliikkeitä. Nyt he ovat kuitenkin joutuneet pahimpaan mahdolliseen tilanteeseen, kun kaksitasoisen lentokoneen moottori sammui kesken Franklin’s Flying Circus -esityksen ja kone putosi maahan tuhansien ihmiset edessä.

25-vuotias Amanda Franklin oli moottorin sammuessa parhaillaan seisomassa lentokoneen ylätason päällä, ja hän ehti juuri ja juuri pudottautua alemmaksi 31-vuotiaan Kylen etsiessä kuumeisesti hätälaskupaikkaa. Kunnon laskupaikkaa ei ehtinyt löytyä, joten kone tuli nokalleen maahan ja syttyi palamaan. Molemmat loukkaantuivat vakavasti, ja pahoin palanutta ja murskautunutta vaimoa pidetään edelleen nukutettuna. Kaikesta huolimatta Kyle Franklin kertoi haastattelussa aikovansa vielä nousta ilmaan vaimonsa kanssa.