Microsoft-miljardööri osti ”taskurahoillaan” MIG29-hävittäjälentokoneen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurimpiin it-alan yrityksiin lukeutuvan Microsoftin toinen perustaja Paul Allen käväisi viime kesänä myös Suomessa valtavalla huvijahdillaan. Miljardöörin lelut eivät ole siitä pienentyneet, sillä nyt hän on ostanut itselleen venäläisen MIG29-hävittäjälentokoneen.

Allenin ostama hävittäjälentokone on John Sessionsin täysin remontoima ja lentokelpoinen yksilö. Parhaillaan kone on esillä Everettin yksityismuseossa Washingtonissa. Aikoinaan kone palveli Ukrainan ilmavoimissa. Paperitöiden jälkeen se on määrä lentää uuteen kotiinsa Allenin yksityiskäyttöön. Vielä ei ole kuitenkaan varmaa aikooko miljardööri itse joskus lentää hävittäjäänsä. Kauppahintaa ei ole kerrottu, mutta se on ollut joka tapauksessa miljoonia dollareita.

200 miljoonan dollarin arvoisen Octopus-huvijahdin ja tuoreen hävittäjälentokoneensa lisäksi Paul Allen omistaa muiden muassa Seattle Seahawks ja Portland Trail Blazers -urheilujoukkueet. Ne eivät tosin ole tehneet kovinkaan suurta lovea miehen omaisuuteen, jonka arvioidaan olevan noin 13,5 miljardia dollaria.