Mitkä vaihdevuodet? 63-vuotias nainen synnytti terveen lapsen

Ohhoh! · Stara.fi

Taannoin kerroimme kuinka eräs nainen tuli isoäidiksi jo 23-vuotiaana. Hän itse oli saanut tyttären 11-vuotiaana ja tytär puolestaan sai jälkikasvua jo 12-vuotiaana. Nyt maailmalta kuuluu ihmeellisiä uutisia lapsenteosta hieman toisesta ääripäästä.

Vanhoista isistä kantautuu julkisuuteen tietoa tasaisin väliajoin, mutta maanantaina 63-vuotias hollantilainen nainen synnytti lapsen, uutistoimisto AFP kertoo. Naisesta tuli samalla Alankomaiden historian vanhin synnyttäjä. Meagan-nimen saanut pienokainen saapui maaimlaa Leeuwardenin kaupungin sairaalassa 21. maaliskuuta. Asiasta kertoi ensimmäisenä sairaala verkkosivuillaan.

Lapsen äiti Tineke Geessink synnytti lapsen keisarinleikkauksella ja sekä äiti että lapsi voivat molemmat hyvin. Tuore ennätysäiti kertoi NOS Radion haastattelussa halunneensa lasta jo pitkään. Hän kertoi ajatelleensa että kaikki on mahdollista korkeasta iästä huolimatta ja päätti yrittää lasta. Naiselle ei tarjottu hänen ikänsä takia hedelmöityshoitoja, mutta hän tuli raskaaksi spermanluovutuksen ansiosta.