Älä varasta nörtin tietokonetta – tai kosto on suloinen

Digi Nettivideot · Stara.fi

Kerroimme taannoin tapauksesta, jossa rikollinen varasti hakkerin kannettavan tietokoneen ja joutui naurunalaiseksi. Hakkeri nimittäin pääsi edelleen kirjautumaan omalle koneelleen ja julkaisti rikollisen sinne tallentamat tiedot, alastonkuvat ja salasanat verkossa. Nyt vuorossa on toinen hieman vastaava tilanne.

Nuorelta mieheltä varastettiin tässäkin tapauksessa kannettava tietokone, ja sen ilmestyessä jälleen verkkoon koneen omistaja pääsi jälleen kirjautumaan koneelle. Sinne oli tallennettu muiden muassa video, jossa varas tanssii hiphopia kameran edessä. Nyt tietokoneen omistaja on julkaissut videon myös verkossa.

Maailmalla on uutisoitu jo lukuisista tapauksista, joissa esimerkiksi varastettu iPad tai iPhone on opastanut poliisit suoraan rikollisen kotiin GPS-toimintonsa avulla. Muiden muassa The Black Eyed Peas -yhtyeen Will.i.am sai taannoin omaisuutensa takaisin iPadinsä avulla.