Homoudesta parantaminen oli Applelle liikaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa on viime päivinä kohistu runsaasti Applen mobiililaitteisiin lanseeratusta sovelluksesta, jonka tarkoitusperät olivat hieman kyseenalaiset. Muutaman viikon ajan myynnissä olleella sovelluksella oli nimittäin tarkoitus parantaa homoseksuaaliset käyttäjät homoudesta.

Sovellus sai olla viikkokausien ajan myynnissä ennen kuin tieto siitä levisi suurelle yleisölle. Tämän jälkeen sovellus sai kuitenkin runsaasti rajua kritiikkiä tarkoitusperistään ja Applea vaadittiin adressilla poistamaan ohjelma välittömästi verkkokaupastaan.

Nyt Apple onkin myöntynyt kansalaisten vaatimuksiin, sillä eilen Exodus Internationalin julkaisemaa sovellusta ei enää kaupasta löytynyt. Ennen Applen ratkaisua sovelluksen poistamista vaati lähes 150.000 käyttäjää, Markkinointi & Mainonta uutisoi.