Kuin elokuvissa: Mies saa kokonaan uudet kasvot tuhoutuneiden tilalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalaisissa toimintaelokuvissa on nähty kuinka huippukirurgit vaihtavat ihmisten kasvoja leikkauspöydällä. Nyt sellaisesta on kuitenkin tulossa täyttä totta, kun amerikkalainen mies saa leikkauksessa kokonaan uudet kasvot.

25-vuotias rakennusmies Dallas Wiens menetti kasvonsa vuonna 2008 voimakkaan sähköiskun tuloksena. Kirkkoa maalaamassa olleen miehen päähän osui voimakas sähkövirta, joka tuhosin kasvot täysin. Nyt Wiens toivoo saavansa tulevaisuudessa ihmisen kasvot ja voivansa vielä tuntea kolmivuotiaan tyttärensä suukot poskillaan.

Dallas WiensKuva: Dallas Wiens

Dallas Wiens saa leikkauksessa kokonaan uuden nenän, huulet, ihon sekä kasvojen lihakset ja hermot. Kasvot siirretään hänelle kuolleelta ihmiseltä. Osittaisia kasvonsiirtoja on tehty aiemminkin myös Euroopassa, mutta nyt kasvot siirretään kokonaisuudessaan. Leikkauksen maksaa kokonaisuudessaan Yhdysvaltojen asevoimat, sillä he haluavat samalla selvittää miten sotilaiden kasvovammoja on mahdollista hoitaa. Operaatiota suunnittelee parhaillaan kolmenkymmenen lääkärin tiimi ja leikkaus tullaan tekemään ensi viikolla 15 tuntia kestävässä operaatiossa.