Kansa vihaa ”maailman surkeinta biisiä” – teinisensaation pankkitili paisuu

Viihdeuutiset · Stara.fi

13-vuotias teinityttö Rebecca Black on noussut yllättäen suureen suosioon, kun hänen Friday-kappaleensa on saanut suoranaisen kulttisuosion erityisesti Yhdysvalloissa. Biisi on nimetty ”maailman huonoimmaksi biisiksi”, mutta samaan aikaan sitä on kehuttu nerokkaaksi.

13-vuotiaan Rebecca Blackin huippusuosio näkyy myös Twitterissä, jossa hänestä on viime päivinä puhuttu ajoittain jopa enemmän kuin Japanin tsunamista ja maanjäristyksestä. Suurin osa kommenteista on tosin ollut negatiivisia. Tällä viikolla maailmalla uutisoitiin, että Black on jo tienannut ensimmäisen miljoonansa. Biisi on nimittäin ollut hitti YouTuben lisäksi myös myyntilistoilla. Pelkästään YouTube-katseluista videopalvelu on maksanut hänelle 20.000 dollaria. Kappaletta on ladattu iTunesista jo miljoona kertaa, ja jokaisesta latauksesta teinityttö tienaa 0,70 dollaria.

Rebecca Black vahvisti alkuviikosta Twitter-blogissaan, että hän on parhaillaan työstämässä uutta kappaletta. Blackin  musiikkivideota on katsottu verkossa jo yli 30 miljoonaa kertaa ja määrä kasvaa edelleen räjähdysmäisesti.  Nyt American Idol ja X Factor -ohjelmien tuomari Simon Cowell on yllättäen ylistänyt nuoren poptähden kykyjä. Hitin kirjoitti hollywoodilainen yhtiö Ark Music Factory, jolle Blackin perhe maksoi kappaleesta 1.500 dollaria.