Suomen 7,5 miljoonan lottopotti on kahviraha tähän verrattuna

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa arvotaan huomenna täkäläisittäin varsin suuri 7,5 miljoonan euron lottovoitto, mutta jättipotti kalpenee jos sitä verrataan tänä iltana Britanniassa arvottavaan kollegaansa. Euromillions-lotossa jaossa on nimittäin huikeat 138 miljoonaa euroa, joka on maan kaikkien aikojen suurin lottopotti.

Britanniassa eletään tänään todellista lottohuumaa, kun miljoonat kansalaiset jättävät kuponkinsa miljoonakiilto silmissään ja rikastuminen haaveissaan. Mikäli koko lottovoitto menee yhdelle ihmiselle, tulee hänestä kertaheitolla Britannian 570. rikkain ihminen. The Sunday Times -lehden mukaan taakse jäisivät muiden muassa Phil Collins, Rod Stewart ja David Bowie.

Lehden mukaan voittorahoilla voisi asua 688.235 yötä luksushotellissa, Harvey Nicholsilta 86.346 Givenchyn laukkua tai 162.500 paria Alexander McQueenin kenkiä. Lottomainoksessa nähdään poseeraamassa realitytuomari Amanda Holden puolialastomana timanttien peitossa. Kansainvälisen Euromillions-kisan voittopotti on osunut Britanniaan 14 kertaa. Suurin voitto oli viime lokakuussa jaettu 122 miljoonaa euroa. Euroopan suurin lottovoitto on vuonna 2009 Italiassa jaettu SuperEnalotto, jossa voittosumma oli 151 miljoonaa euroa.