Meksiko laillisti aviopuolison pettämisen – uskottomuus ei enää rikos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi yleisimmistä avioerojen syistä on avioliiton toisen osapuolen uskottomuus. Jatkossa meksikolaiset voivat kuitenkin harrastaa avioliiton ulkopuolisia suhteita aivan laillisesti, sillä maassa on tulossa aiheeseen liittyvä harvinainen lakimuutos.

Meksikon senaatti on nimittäin nyt hyväksynyt uuden rikoslain, josta on jätetty kokonaan pois uskottomuutta koskeva osio. Tähän saakka aviopuolison pettämisestä on voinut saada Meksikossa jopa kahden vuoden vankeustuomion, mutta uskottomuus ei enää ole rikollista. Lakimuutosta perustellaan sillä, että lakia ei ole koskaan otettu varsinaisesti käyttöön.

Sen sijaan nyt poistettu osuus rikoslaista on vain ”jäänyt roikkumaan” lakiin ja se tulee siten poistaa. Opposition edustaja Pablo Gomez kertoi asiasta uutisoineelle Daily Telegraph -lehdelle, että lakimuutos on askel takaisin siihen aikaan, jolloin naiset olivat verrattavissa miehen omaisuuteen. Lakimuutos on kuitenkin jo hyväksytty ja odottaa enää presidentin vahvistamista.