Mies pelkäsi ydintuhoa – osti 6 500 kiloa suolaa

Ohhoh! · Stara.fi

Japanin pitkittynyt ydinkatastrofi on tuonut mukanaan monenlaisia lieveilmiöitä ympäri maailmaa, mutta pääasiassa Aasian maissa. Nyt Wuhan Evening News uutisoi kiinalaisesta miehestä, jonka varautuminen mahdolliseen ydinonnettomuuteen Japanissa meni hieman liian pitkälle.

Kiinalainen ravintoloitsija käytti nimittäin 27.000 juania ostaakseen sillä peräti 6.500 kiloa suolaa. Hän uskoi suolan auttavan häntä selviämään Japanista tulevalta radioaktiiviselta säteilyltä. Mies teki päätöksensä suolan hankinnasta 17. maaliskuuta kuultuaan, että kansalaiset olivat parhaillaan hamstraamassa suolaa kaupoista Fukushiman ydinvoimalan onnettomuuden takia.

Ravintoloitsija osti alueensa supermarketeista kaiken käsiinsä saaman suolan. Miehen saatua suolavuoren lopulta kotiinsa ilmoitti Japanin hallitus, että jodioitu suola ei estäkään radioaktiivisuuden vaikutuksia, mikäli ydinonnettomuus todella tapahtuu. Nyt mies kertoo katuvansa erikoista shoppailuaan. Lehden laskelmien mukaan suolamäärä riittää miehen omassa käytössä arviolta 3.600 vuodeksi.