OMG on yhtä vanha kuin Suomi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi itsenäistyi vuonna 1917. Nyt on vahvistunut, että samana vuonna käytettiin ensimmäisen kerran lyhennettä OMG, jonka käyttö on tosin yleistynyt vasta 15 viime vuoden aikana. Nyt OMG on kuitenkin hyväksytty virallisesti oikeaksi sanaksi.

Oxford English Dictionary on nimittäin hyväksynyt sen sanakirjaansa. Kirjan uuteen verkkopainokseen tuli mukaan runsaasti uusia sanoja, ja niiden joukossa on myös OMG, eli Oh My God. Samalla kirjan tekijät vahvistivat, että OMG ei ole suinkaan mikään uusi keksintö, vaan sitä on käytetty tiettävästi ensimmäisen kerran jo vuonna 1917 kirjoitetussa brittiamiraalin kirjeessä sekä vuonna 1919 julkaistussa J.A.F. Fisherin Memories-teoksessa.

I hear that a new order of Knighthood is on the tapis—O.M.G. (Oh! My God!) – Shower it on the Admiralty!

Näin ollen kyse ei ole varsinaisesta tekstiviesti- tai nettislangista, vaikka lyhenne niihin yleensä yhdistetäänkin.