Törkeä nettihuijari sikaili epätoivoisen äidin kustannuksella

Ohhoh! · Stara.fi

Verkon käyttäjät ovat nykyisin jo hyvin tietoisia, että verkossa liikkuu runsaasti erilaisia huijareita. Aika ajoin julkisuuteen tulee kuitenkin tapauksia, joiden olisi suonut jäävän kokonaan tapahtumatta. Tuorein sellainen tulee Kiinasta.

Kiinalainen perheenäiti Xie Sanxiu julkaisi suositussa kiinalaisessa yhteisöpalvelussa, Tianyassa, avunpyynnön saada käyttäjiltä lahjoituksia puolivuotiaan sairaan tyttärensä saamiseksi sairaalahoitoon. Tämän jälkeen nimimerkki Guangzhou Fu Gongzi vastasi viestiin ja ilmoitti lahjoittavansa 20.000 juania. Hän asetti kuitenkin ehdoksi, että äiti konttaisi kilometrin matkan kadulla.

34-vuotias epätoivoinen äiti oli valmis toteuttamaan vaatimuksen, ja pian hän jo konttasi kadulla sairas lapsi käsivarsillaan. Guangzhou Daily -lehden toimittaja sai vihiä asiasta ja saapui tekemään siitä juttua. Samaan aikaan Tianya-yhteisöpalvelun web-suunnittelija ilmaantui paikalle kertomaan, että nainen voi lopettaa konttaamisen, koska lahjoittaja tiesi jo tapauksesta.

Samalla mies väitti olleensa yhteydessä lahjoittajaan, joka oli yllättäen ilmoittanut että ei sittenkään lahjoita lupaamiaan rahoja. Myöhemmin selvisi, että kyseinen web-suunnittelija oli huijari, joka käytti nimimerkkiä Guangzhou Fu Gongzi. Mies sai saman tien potkut nettiyhtiöstä. Hyväntekeväisyysjärjestöt auttavat parhaillaan äitiä saamaan lapsensa hoitoon. Asiasta uutisoi kiinalainen Guangzhou Daily -lehti.