Haukkui kuningasta netissä – tuomittiin 13 vuodeksi vankilaan

Ohhoh! · Stara.fi

Suuri osa suomalaisista Thaimaan matkaajista tietää kuinka intohimoisesti paikalliset suhtautuvat maansa kuninkaalliseen perheeseen. Kaikenlainen perheeseen kohdistuva arvostelu on jyrkästi kiellettyä ja rangaistavaa. Esimerkiksi kuninkaan kuvia töhrineitä turisteja on tuomittu vankeuteen.

Nyt vankilaan on päätynyt pitkäksi aikaa myös 38-vuotias thaimaalainen nettiaktiivi Thanthawut Taweewarodomkul, joka perusti hallitusta ja kuninkaallisia vastustaneen verkkosivuston. Hänet tuomittiin tiistaina 13 vuodeksi vankilaan. Tuomiosta kymmenen vuotta tuli kuninkaallisten halventamisesta ja loput kolme vuotta tietoliikennettä koskevan lain rikkomisesta.

Taweewarodomkulin verkkosivusto tuki avoimesti hallitusta vastustavavaa Red Shirt -liikettä. Maassa noudatetaan sananvapautta varsin pitkälle, mutta verkkojulkaisut ovat edelleen sananvapauden osalta harmaata aluetta. Hallitus on myös sulkenut tuhansittain sitä kritisoineita verkkosivuja.