Lonely Planet haukkuu britit: ”Surkeaa ruokaa ja lihavia ihmisiä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalaiset tunnetaan liikalihavien ihmisten esimerkkimaana, mutta nyt suosittuja matkaoppaita ja televisio-ohjelmia kustantava Lonely Planet on sivaltanut samasta asiasta brittejä. Lonely Planet on nimittäin julkaissut uuden versionsa Britanniaa koskevasta opaskirjasesta.

Lonely Planetin brittiopasta myydään vuosittain noin 100.000 kappaletta, ja monet matkailijat pitävät sitä suoranaisena matkailuraamattuna. Aiemmin tässä kuussa julkaistussa uudessa versiossa brittien kerrotaan olevan koukussa roskaruokaan ja julkkiksiin. Heidän laihdutustottumustensa kerrotaan olevan ankeita. Maan hallitusta kuvaillaan kieroksi ja maan taloutta epävakaaksi. Lisäksi englantilainen ruoka haukutaan tuttuun tapaan myös tässäkin opaskirjassa.

– On mahdotonta jättää huomiotta viimeaikaista kehitystä julkkisten suosion nousussa. Kaikista kynnelle kykenevistä julkkiksista kirjoitetaan nyt elämäkertoja. Mitä tahansa tällä alalla julkaistaan, britit ostavat niitä rekkalasteittain, Lonely Planetin David Else kirjoittaa.

Brittien ruokakulttuurin kerrotaan kiteytyvän valmiiksi viipaloituun valkoiseen leipään, rasvaisiin ruokiin ja kuoliaaksi keitettyihin vihanneksiin, jotka kaikki huuhdotaan alas sokerisella teekupillisella. Vapaa-aikaansa britit viettävät opaskirjan mukaan television edessä. Oikein innostuessaan britit ryntäävät kauppaan ostamaan televisiossa mainostetun reseptikirjan. Paluumatkalla he pysähtyvät ostamaan marketista kasan valmiita mikroruokia.