Nolo paljastus: ”Oscar-voittaja huijasi roolisuorituksestaan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taannoin Hollywoodissa jaettiin jälleen Oscar-palkinnot, joista arvokkaimpiin lukeutuvan parhaan naispääosan pystin sai Natalie Portman roolistaan elokuvasta The Black Swan. Nyt elokuvan kulissien takaisista tapahtumista on tullut julki noloja tietoja.

Tähän saakka Natalie Portman on valitellut lukuisia kertoja roolin raskautta ja tanssitreenien henkistä ja fyysistä rasitusta. Nyt elokuvassa työskennelleet tanssijat ovat kuitenkin astuneet kielloista huolimatta julkisuuteen ja väittävät, että Natalie Portman ei todellisuudessa tehnytkään kuin murto-osan elokuvan vaativista tanssisuorituksista.

Tanssijoiden mukaan Portman on huijannut kertoessaan roolisuorituksestaan. Dance Magazine -lehdessä haastateltavat ammattitanssijat nimittäin kertovat, että merkittävä osa Portmanin roolihahmon jalkatöistä oli todellisuudessa sijaisnäyttelijän työtä.

– He yrittivät rakentaa puolentoista vuoden ajan kulissia hänestä ballerinana. Meidän ammattitanssijoiden näkökulmasta on huono juttu, että ihmiset luulevat jonkun voivan oppia tanssimaan noin hyvin reilussa vuodessa, sijaisnäyttelijä Sarah Lane kertoi Dance Magazinelle.

Samalla Lane kertoi, että elokuvan tuotantoyhtiö Fox Searchlight kielsi häntä antamasta haastatteluja elokuvan tekemisen ja Oscar-gaalan välisenä aikana, jotta totuus ei tulisi julki liian aikaisin.

Ennen Oscariaan Natalie Portman palkittiin The Black Swan -roolistaan myös Golden Globe, Bafta ja Screen Actors Guild -palkinnoilla. Oscar-palkinto tuli Portmanille toisella yrittämällä, sillä hän oli vuonna 2005 ehdolla parhaan sivuosan palkinnon voittajaksi roolistaan elokuvassa Closer. Tuolloin palkinto meni kuitenkin toiselle tähdelle. Suosikkinäyttelijä on ollut kuluneen talven aikana runsaasti otsikoissa uusien elokuvarooliensa merkeissä.