Simpsonit-sarjaa sensuroidaan ympäri Eurooppaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman kaikkien aikojen menestynein animaatiosarja Simpsonit on joutunut yllättäen sensuurin kouriin Euroopassa. Esimerkiksi Saksassa on parhaillaan meneillään näyttävä julkinen keskustelu ydinvoiman vaaroista Japanin katastrofin takia, ja sarjassa käsitellään usein ydinvoimaa.

Animaatiosarjassa perheenisä Homer Simpson työskentelee ydinvoimalassa, jonka turvallisuus on tunnetusti retuperällä. Nyt saksalainen Pro7-televisiokanava on ilmoittanut tarkistavansa sarjan tulevat jaksot etukäteen ja jättävänsä esittämättä jaksot, joissa on viittauksia ydintuhoon. Kanava ei ole vielä kertonut aikooko se esittää mahdollisesti hyllytettävät jaksot myöhemmin.

Asiasta uutisoineen Reuters-uutistoimiston mukaan myös sveitsiläiset ja itävaltalaiset televisiokanavat ovat päättäneet seurata Saksan esimerkkiä ja asettaa Simpsonit erityistarkkailuun. Tähän mennessä Pro7 ei ole jättänyt esittämättä yhtään jaksoa, mutta ydintuhoon edes välillisesti liittyvät juonenkäänteet ovat sarjassa varsin yleisiä.