Tosielämän Snakes On A Plane – 40 pythonia käsimatkatavaroissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Samuel L. Jackson nähtiin vuonna 2006 pääosassa elokuvassa Snakes On A Plane, jossa ilmassa olevassa lentokoneessa pääsi vapaaksi suuri joukko myrkkykäärmeitä. Nyt Indonesiassa on ollut vaara hieman samankaltaisesta tapauksesta.

Jakartassa sijaitsevan Sukarno-Hatta -lentokentän turvatarkastuksessa löytyi 26. maaliskuuta lennolle lähdössä olleiden kahden salakuljettajan matkatavaroista peräti 40 python-käärmettä. Käärmeet havaittiin kun käsimatkatavaroita läpivalaistiin ja eläinsalakuljettajat pidätettiin välittömästi. Miehet olivat matkalla Dubaihin, jossa käärmeet oli määrä myydä keräilijöille. Nyt salakuljettajia odottaa jopa seitsemän vuoden vankeustuomiot.

Käärmeet oli nukutettu, mutta indonesialaiset viranomaiset kertoivat, että yhdenkin käärmeen virkoaminen ja vapaaksi pääseminen lennon aikana olisi voinut aiheuttaa vakavan vaaratilanteen lentohenkilökunnalle ja matkustajille. Tämä siitä huolimatta, että pyrhonin purema ei ole kovinkaan vaarallinen. Vaarallisia eläimiä ei saa kuljettaa lainkaan matkustamossa, vaan luvallisissakin kuljetuksissa ne pitää kuljettaa ruumassa.