WTC-kohu jatkuu kiivaana: ”Building 7 räjäytettiin”

Ohhoh! · Stara.fi

Vuonna 2001 New Yorkissa tapahtuneet WTC-iskut ovat edelleen maailman tunnetuin yksittäinen terroriteko – mikäli kyseessä edes oli terroriteko. Iskujen tekijöistä on nimittäin ollut niiden tapahtumisesta lähtien epäselvyyttä, sillä sankka joukko uskoo että WTC-tornit ja niiden ympärillä olevat rakennukset räjäytettiin maan tasalle.

Yksi eniten keskustelua aiheuttaneista rakennuksista on niin sanottu Building 7, joka oli varsin etäällä romahtaneista kaksoistorneista, eikä siihen osunut edes lentokonetta. Silti 47 kerroksinen pilvenpiirtäjä romahti vain 6,5 sekunnisssa. Nyt rakennuksen epäselvälle kohtalolle on perustettu oma verkkosivustonsa.

Amerikkalaisten viranomaisten toiminta rakennuksen suhteen on ollut lievästi sanottuna erikoista, sillä rakennuksen romahtamista ei mainittu esimerkiksi virallisessa WTC-raportissa. Sen sijaan rakennuksen olemassaoloa ja romahtamista pyrittiin piilottelemaan julkisuudelta. Vuonna 2006 amerikkalaisista 43 prosenttia ei tiennyt rakennuksen kohtalosta. Siitä saatiin virallinen raportti vasta vuonna 2008, seitsemän vuotta romahtamisen jälkeen.

Viranomaiset kuitenkin väittävät romahduksen olleen tulipalon syytä. Mikäli väite pitäisi paikkansa, olisi rakennus maailman ensimmäinen tulipalossa romahtanut teräsrakenteinen pilvenpiirtäjä. Tähän mennessä jo yli 1.400 amerikkalaista arkkitehtiä ja insinööriä on allekirjoittanut vaatimuksen, jossa rakennuksen kohtalosta vaaditaan uutta puolueetonta tutkimusta. Heti turman jälkeen silminnäkijät ja pelastushenkilöstö veikkasi, että talo räjäytettiin.