Brittituristi tappeli kännissä Saudi Arabiassa – teloitustuomio uhkaa

Ohhoh! · Stara.fi

Brittituristit tunnetaan ympäri Etelä-Eurooppaan mantereen huonotapaisimpana kansana, jonka miespuoliset edustajat keskittyvät lomakohteissa lähinnä huutamaan, juopottelemaan ja tappelemaan. Nyt eräs heistä on joutunut vakaviin ongelmiin Lähi-idässä osin näistä samoista syistä.

41-vuotias brittiläinen opettaja on nimittäin pidätetty Saudi-Arabian Riadissa epäiltynä 57-vuotiaan ystävänsä taposta. Hän oli juopotellut rankasti ja sen seurauksena ajautunut tappeluun ystävänsä kanssa. Tappelu päättyi ikävästi, sillä ystävä sai kahakassa kohtalokkaat vammat ja hän menehtyi. Alustavien tietojen mukaan tekijä löi uhria tuolilla päähän. Hän huomasi ystävänsä menehtymisen vasta aamulla. Tekijä pidätettiin lentokentällä yrittäessään paeta maasta.

Viralliset syytteet nostetaan pian, ja niissä tekijälle vaaditaan maan lakien mukaan todennäköisesti teloitusta. Mies on myöntänyt tapelleensa menehtyneen ystävänsä kanssa, mutta väittää että kuolema ei ollut hänen syynsä. Miehet asuivat samassa talossa ja rikkoivat maan lakia jo pelkästään nauttimalla alkoholia. Asiasta uutisoineen Daily Mirror -lehden mukana viranomaiset tutkivat parhaillaan kuolinsyytä.

PÄIVITYS: Alunperin lehti kertoi tapauksen sattuneen Dubaissa, mutta sittemmin tapahtumapaikaksi on päivitetty Saudi Arabian Riad.