Facebook nuiji MySpacen maanrakoon – käyttäjämäärä romahtanut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin yhteisöpalvelu Facebook on kerännyt jo yli 550 miljoonaan käyttäjää, mutta vielä muutama vuosi sitten internetin ylivoimainen kuningas oli MySpace. Tässä ovat kaksi malliesimerkkiä siitä, että verkossa valta voi vaihtua hyvinkin nopeasti.

Facebookin suosion myötä MySpace on kuihtunut ennätysmäisen nopeasti, sillä palvelulla oli vielä vuosi sitten 95 miljoonaa käyttäjää. Nyt niitä on enää 63 miljoonaa, joten vuodessa pudotusta on tullut yli 30 prosenttia. Vauhti on sen lisäksi ollut viime aikoina kiihtymään päin, sillä tammi-helmikuussa palvelusta katosi yli 10 miljoonaa käyttäjää, Telegraph-lehti kertoo.

Vuonna 2008 australialainen mediamoguli Rupert Murdoch osti MySpacen 423 miljoonalla eurolla. Facebookin hinnaksi on arvioitu lähteistä ja laskutavoista riippuen 45 – 60 miljardia dollaria. Mikäli historia toistaa itseään, voi Facebook olla jo muutaman vuoden kuluttua kuihtuva varjo nykyisestä, kun käyttäjät ovat siirtyneet toisaalle.