Piratismi iski nyt viineihin – kiinalainen kopioviini levisi Eurooppaan

Ohhoh! · Stara.fi

Kiinalaiset ovat tunnetusti kopioineet härskisti varsinkin kotimarkkinoilleen tuotteita muualta maailmasta autoista elektroniikkaan. Viime kuukausina maa on viimein antanut viitteitä muiden immateriaalioikeuksien kunnioittamisesta, mutta oikeuksien toteutumiseen on vielä pitkä matka.

Tuorein Eurooppaan saapunut kiinalainen kopiotuote on viini. Tähän saakka alkoholijuomien kiinalaisia piraattikopioita on saatu nauttia lähinnä Aasian maissa, mutta nyt Euroopassa on tavattu esimerkiksi suositun Jacob’s Creek -viinin piraattiversioita. Kyseessä ovat aidonnäköiset viinipullot, mutta niiden sisältö on jotain aivan muuta kuin etiketissä luvataan.

Brittimarkkinoilla piraattiviiniä on tarjottu jälleenmyyjille kahden punnan pullohintaan. Nyt viranomaiset ovat kuitenkin varoittaneet ravintoloita ja kauppoja olemaan tarkkana viinien suhteen, sillä piraattiviiniä on löytynyt maassa myös kauppojen hyllyiltä aidon tuotteen hinnalla myytynä, Daily Mail uutisoi. Viranomaisten mukaan piraattiviini on peräisin Kiinasta ja sen erottaa ainoastaan kirjoitusvirheestä etiketissä.