Britannia pani lentotukialuksen myyntiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman rikkaimmilla ihmisillä on tapana sijoittaa jopa satoja miljoonia hulppeisiin huvijahteihin, mutta rahallakaan ei saa kaikkea. Esimerkiksi sotakalustoa on harvakseltaan myynnissä, vaikka Microsoftin toinen perustaja Paul Allen ostikin äskettäin itselleen Mig 29 -hävittäjän.

Nyt jollain onnellisella on kuitenkin mahdollisuus panna paremmaksi hankkimalla takapihan lampeen kellumaan aidon lentotukialuksen. Britannian puolustusministeriö on nimittäin asettanut nettiin myyntiin valtiota 25 vuotta ansiokkaasti palvelleen HMS Ark Royal -aluksensa. Aikoinaan alus palveli merivoimien lippulaivana ja se palveli 1990-luvun alussa Irakin operaatiossa, joten ihan mistä tahansa rivialuksesta ei ole kyse.

Kiinnostuneet pääsevät tutustumaan alukseen Portsmouthin satamassa 3. – 4. toukokuuta. Alusta on ehdotettu uudiskäyttöön muiden muassa kaupalliseksi helikopterikentäksi, Lontoon olympialaisten henkilökunnan tukikohtaksi, kouluksi ja yökerhoksi. HMS Ark Royalin sisaralus HMS Invisible myytiin jo aiemmin.