Maailman vanhin pari naimisiin – yhteinen ikä 193 vuotta

Ohhoh! · Stara.fi

Vanha totuus kertoo, että rakkaus ei katso aikaa, paikkaa eikä myöskään ikää. Siitä on nimittäin esimerkkinä tuore aviopari, jonka yhteenlaskettu ikä on 193 vuotta. Kyseessä on maailman vanhin vihitty aviopari.

100-vuotias Forrest Lunsway ja 93-vuotias Rose Pollard astelivat alttarille lähes 30 vuoden seurustelun jälkeen. Tanssipartnereina vuonna 1983 toisiinsa tutustunut pariskunta pääsi viimein naimisiin, kun Lunsway viimein kosi rakastaan seurusteltuaan sitä ennen 28 vuoden ajan. Tuolloin Pollard lupasi avioitua vasta kun hänen tuleva miehensä täyttäisi sata vuotta.

Pariskunta vihittiin 19. maaliskuuta perheen ja ystävien läsnäollessa. Häiden teemaksi oli valittu ”olet mukana kuvioissa niin kauan kunnes kuolet”. Forrest Lunsway aikoo pysytellä hengissä rakkauden voimalla vielä ainakin kymmenen vuoden ajan. Edellisen Guinnessin ennätysparin yhteinen ikä oli 183 vuotta.