X Factor -tähden katkera tilitys: ”Missä luvatut rahani ovat?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset Idols ja Talent -tähdet ovat vuodattaneet viime vuosina useita kertoja tuntojaan karuista kohtaloistaan, kun levyt ja keikat eivät enää myy ja levy-yhtiö on jättänyt tuuliajolle. Nyt samanlainen tarina tulee vuorostaan Britanniasta, jossa musiikkimarkkinat ovat moninkertaiset Suomeen verrattuna.

Markkinoiden koko ei ole kuitenkaan koitunut X Factor -ohjelmasta tutun laulaja Mary Byrnen hyväksi. Hän nimittäin paljastaa Daily Mail -lehdessä elävänsä säästöillään, kun realitysarjassa esiintyminen ei lopulta tuonutkaan rahasampoa mukanaan. Sen sijaan hänen ansaitsemansa rahat ovat edelleen tuotantoyhtiön pankkitilillä.

– En ole saanut lanttiakaan. Tein kaksi keikkaa Englannissa ja ajattelin tienaavani niistä monta tonnia, mutta en ole saanut niistäkään vielä mitään, Mary Byrne kertoi Daily Mail -lehdelle.

Mary Byrne on tienannut musiikkiurallaan viime vuoden elokuusta lähtien vain vaivaiset 9.000 euroa, vaikka hän solmi alkuvuodesta miljoonan euron levytyssopimuksen ja julkaisi äskettäin esikoislevynsä Mine & Yours. Hänen on määrä saada myös 6.000 euroa jokaisesta keikasta, mutta niistäkään hänelle ei ole vielä maksettu mitään, vaikka ensimmäisestä keikasta on jo yli puoli vuotta. Tästä syystä Byrne joutuu elämään säästöillään ja lainaamaan rahaa äidiltään.