Amerikkalaiset realitytähdet suututtavat Italiassa: ”Roskatelevisiota!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kahdeksan ”amerikan-italialaisen” elämää seuraava amerikkalainen The Jersey Shore -realitysarja on saanut suuren suosion ympäri maailmaa. Viime vuonna tosin paljastettiin, että osalla tähdistä, esimerkiksi Snookilla ja Jwoww’lla, ei todellisuudessa ole mitään tekemistä italialaisten sukujuurten kanssa.

Nyt MTV-kanavan sarjan tähdet ovat suunnanneet kuvaamaan ohjelmaansa Italiaan, mutta vastaanotto ei ole ollut kovinkaan lämmin. Baaritappeluista ja paljasteluista tunnetut tähdet ovat aiemmin saaneet aitojen amerikan-italialaisten vihat niskoilleen maineensa pilaamisesta, ja sama aihe on nyt ollut esillä Italiassa.

Esimerkiksi Rome-lehden kolumnisti Roberto Del Bove on nyt hyökännyt kovin sanoin ohjelmaa ja sen tähtiä vastaan. Hänen mukaansa ohjelma ruokkii maailmalla pahimpia stereotypioita italialaisista. Monet muut lehdet ovat olleet samoilla linjoilla, ja italialaiset ovat esittäneet samoja mielipiteitä verkossa. Italian-amerikkalaisen UNICO-järjestön mukaan ohjelma on ”roskatelevisiota” ja ”friikkishow”.