Suomalaisäiti kosti lapsensa kiusaajan vanhemmille – tuomittiin oikeudessa

Ohhoh! · Stara.fi

Pari viikkoa sitten verkossa nähtiin kännykkävideo, jossa koulukiusattu australialainen Casey Heynes sai tarpeekseen kiusaamisesta ja pieksi kiusaajansa wrestling-tyyliin koulun pihalla. Pojasta tuli välittömästi kansainvälinen sankari ja miljoonien koulukiusattujen idoli.

Aiheesta keskustellaan parhaillaan kiivaasti myös Suomessa. Aamulehti kertoi äskettäin kuinka akaalainen kirjailija Päivä Alasalmi kyllästyi viime kesänä yhdeksänvuotiaan poikansa kolme vuotta jatkuneeseen kiusaamiseen ja päätti ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Hän uhkaili kiusaajan äitiä kaupan parkkipaikalla sekä rikkoi myöhemmin kiusaajan asunnon ikkunan heittämällä siihen potkulaudan.

Tapausta puitiin maanantaina oikeudessa, jossa Alasalmi myönsi teon, mutta totesi ettei kuitenkaan kadu sitä. Häntä syytettiin kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta ja näpistyksestä. Tampereen käräjäoikeuden päätöksellä suivaantuminen pojan jatkuvaan kiusaamiseen tuli maksamaan äidille yli 3.000 euroa. Lisäksi paikalliset sosiaaliviranomaiset hoitivat perheen lapset sijaiskärsijöiksi, kun heidät otettiin huostaan peräti kymmeneksi päiväksi. Tämä siitä huolimatta, että lasten isä oli paikalla.

Aamulehden verkkosivuilla Alasalmea on nyt ylistetty sankariksi ja luvattu jopa osallistua sakkojen maksamiseen. Moni kommentoija on ollut sitä mieltä, että vanhemmalla on velvollisuus ottaa oikeus omiin käsiinsä kun ”luotto yhteiskuntaan menee”.

– Lain mukaan vanhempi on vastuussa lapsestaan ja jos ei yhteiskunta auta pitää lapsen etu olla aina ensimmäisenä. Näin Päivi toimi, kiusaajan vanhemmalle sakko yllytyksestä tällaiseen tekoon ja Päiville vuoden kasvattajan titteli, näin se menee ja pitää mennä, eräs Aamulehden verkkosivuilla kommentoinut toteaa.

– Kansalaiskeräys Alasalmen sakkojen ja korvausten maksamiseksi.Tässä maassa ei nykyään saa oikeutta muutakuin nyrkillä, toinen ehdottaa.