12-vuotiaan lapsinero älykkäämpi kuin Einstein – katso video

Viihdeuutiset · Stara.fi

Albert Einstein on yleisesti omaksuttu esikuva kaikille viisaille miehille, mutta nyt hän on saanut kilpailijan. Amerikkalainen 12-vuotias Jacob Barnett on nimittäin rankattu testeissä älykkäämmäksi kuin Einstein. Matemaattisesti äärimmäisen lahjakas poika nähdään nyt nettivideolla.

Jacob Barnett ei ole kuin kuka tahansa poika, sillä hän on itseoppinut lapsinero. Hän opiskeli koulunsa matematiikan oppimäärän itsekseen viikossa, ja nyt pikkupoika opettaa muita. Hänen älykkyysosamääränsä on 170, joka on suurempi kuin Albert Einsteinillä aikanaan. Neroon liittyen poika onkin julkistanut oman versionsa Einsteinin suhteellisuusteoriasta. Hän osasi aakkoset etu- ja takaperin jo kolmevuotiaana.

Pojan äiti ei ollut aivan varma poikansa kyvyistä, joten hän lähetti videon pojan aivoituksista Princetonin yliopistoon, jossa Jacob Barnettin kyvyt tunnustettiin ja poika otettiin lisätutkimuksiin. Yliopiston professori Scott Tremaine tunnusti pojan kyvyt ja vahvisti teorian paikkansapitävyyden. Lisäksi professori totesi, että poika voi olla matkalla Nobel-palkinnon voittajaksi.

Uusimmat