Pahoinpidelty sirkusnorsu pääsi kärsimyksistään – vapaaksi safaripuistoon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme muutama päivä sitten järkyttävästä tapauksesta, jossa englantilaisen sirkuksen Anne-norsun paljastettiin joutuneen sirkuksessa jatkuvan törkeän pahoinpitelyn uhriksi. Poikasena Sri Lankasta kiinni otettu 57-vuotias norsu on asunut koko elämänsä alistettuna sirkuksessa.

Eläinsuojelujärjestö piilotti norsun talliin kameran, joka tallensi kuinka sirkuksen henkilökunta hakkasi ja potki Annea toistuvasti esimerkiksi kepeillä ja hiilihangoilla. Video aiheutti Britanniassa valtavan kohun. Nyt tempaus on tuonut asiaan positiivisen muutoksen, sillä Annen kärsimykset ovat viimein yli 50 vuoden jälkeen ohi.

Anne kuljetetaan nimittäin viikon sisällä Longleafin safaripuistoon, jossa se päästetään vapaaksi. Uudessa kodissaan Anne-norsu saa nauttia muiden muassa mutakylvyistä ja vesileikeistä, joista se on jäänyt koko elämänsä ajan paitsi. Samalla se saa viimein hoitoa myös sairaaseen jalkaansa. Eläinlääkärin mukaan hoito on jo parissa päivässä parantanut jalan kuntoa.

Sirkuksen omistajapariskunta Moira ja Bobby Roberts kielsivät ensi eläimen kärsimykset, mutta nyt he ovat joutuneet myöntämään tapauksen ja pyytäneet julkisesti anteeksi toimintaansa. Moira Roberts myöntää olleensa vastuussa Britannian vanhimman norsun kohtalosta, koska hän palkkasi eläintä hakanneen hoitajan. Pariskunta sai videon julkistamisen jälkeen tappouhkauksia ja norsun puolesta järjestettiin myös mielenosoitus.