Suosittu 24-televisiosarja kiellettiin Japanissa – tässä syy

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huippusuosiota maailmalla niittänyt televisiosarja 24 on yllättäen kielletty Japanissa. Japanin katastrofin takia esimerkiksi monissa Keski-Euroopan maissa on nyt ryhdytty sensuroimaan esimerkiksi Simpsonit-animaatiosarjan ydinvoima-viittauksia, mutta nyt myös Japanissa on ryhdytty samankaltaisiin toimenpiteisiin.

Tokyo TV on nimittäin yllättäen hyllyttänyt 24-sarjan viimeisen tuotantokauden, koska sen aihe liittyy olennaisesti ydinmateriaaliin ja radioaktiivisuuteen. Aihe on maassa parhaillaan kovasti esillä, kun Fukushiman ydinonnettomuuden jäljet alkavat hiljalleen selvitä ja maassa pohditaan seuraavia askelia projektin suhteen.

Televisiokanava perusteli sarjan hyllyttämistään sillä, että se olisi aiheuttanut aiheetonta huolestuneisuutta radioaktiivisuudesta. Asiasta uutisoineen Hollywood Reporter -julkaisun mukaan koko tuotantokausi tullaan mahdollisesti esittämään myöhemmin. Tokyo TV osti suosikkisarjan viimeisen kauden sen jälkeen kun sarjan seitsemän ensimmäistä kautta oli esitetty maan suosituimmalla Fuji TV -kanavalla.