Vaatekaupat huijaavat hoikistavilla peileillä – naiset suivaantuivat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaatekaupoissa vaatteet näyttävät usein peilistä katsottuna hyvältä, mutta kotona vaikutelma ei aina olekaan sama. Syy ei välttämättä ole asiakkaassa, vaan vaatekaupan käsitellyssä peilissä. Se voi nimittäin esittää asiakkaan hoikempana kuin hän todellisuudessa onkaan.

Nyt brittinaiset ovat nousseet barrikadeille huijaavia ”taikapeilejä” vastaan. Heidän mukaansa vaatekaupat houkuttelevat niiden avulla asiakkaitaan ostamaan tuotteita, jotka eivät todellisuudessa näytäkään heidän yllään yhtä hyvältä kuin kaupassa näyttää. Kuluttajat ovat valittaneet myös lehdistölle muiden muassa H&M-ketjun peileistä.

– Näytin hyvältä kaikessa mitä kokeilin, ja syynä oli se että näytin paljon laihemmalta heidän peileissään. Eivätkö he ymmärrä, että jotkut meistä ovat tyytyväisiä ollessaan koko 12, emmekä me halua näyttää siltä että olisimme kokoa kahdeksan? Carmen Carter ihmetteli Sunday Times -lehdessä.

Lehti kävi varmuuden vuoksi tarkistamassa Lontoon Oxford Streetin H&M-kaupan peilin, ja sen edessä pyöreä CD-levy näyttikin yllättäen soikiolta. Peili oli siis käsitelty esittämään asiakas todellista hoikempana. Samanlaisia peilejä löytyi myös muiden muassa DKNY-ketjun myymälästä.

Käsiteltyjen peilien lisäksi jotkut vaatekaupat käyttävät myös tarkoin suunniteltua valaistusta siten, että asiakkaan vartalossa ei näy epätoivottuja varjoja osoittamassa esimerkiksi mahdollisia liikakiloja. Asiakkaan näyttävät samalla myös myös hieman todellista ruskettuneemmalta. Lontoon Imperial Colegen professori Mark Neil kertoi lehdelle.