Kuin Da Vinci Koodi: FBI pyytää koodareilta apua

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taannoisessa hittikirjassa ja siihen perustuvassa elokuvassa tutkija Robert Langdon ratkaisi Graalin maljan kohtaloa tulkitsemalla monenlaisia mystisiä koodeja. Nyt Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI on joutunut tosielämässä samanlaiseen tilanteeseen.

FBI pyytää nimittäin parhaillaan koodareilta ja salakielen asiantuntijoilta apua murhamysteerin ratkaisemiseksi. St. Louisin poliisi tutkii murhaa, jonka uhri Ricky McCormick löydettiin pellolta jo kaksitoista vuotta sitten. Tapausta ei ole kuitenkaan saatu selvitettyä, joten nyt poliisit ovat kääntyneet suuren yleisön puoleen. Murhatun taskusta löydettiin kaksi sivua kynällä kirjoitettua tekstiä, joka vaikuttaa olevan silkkaa siansaksaa.

FBI kuitenkin uskoo, että kyseessä on salakielinen viesti, jossa uhri voi paljastaa jopa murhaajansa henkilöllisyyden. Uhrin tiedettiin kirjoittaneen lapsesta saakka asioita omalla salakielellään.  Poliisin koodiasiantuntijat ovat kuitenkin vetäneet vesiperän ja nyt tekstit on julkaistu liittovaltion poliisin verkkosivuilla siinä toivossa, että joku osaisi purkaa viestin. Vihjeet voi lähettää poliisille tästä linkistä.