Naispatsaalla oli liian suuret rinnat – kaupunki poisti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa on muutaman viime vuosikymmenen aikana tehty hämmentäviä päätöksiä, kun alastomia ihmisiä esittäviä patsaita on päätetty sensuroida monin tavoin. Ranskalaisten ei uskoisi olevan tässä asiassa edelläkävijöitä, mutta nyt niin on tainnut käydä.

Pohjois-Ranskassa sijaitsevan Neuville-en-Ferrain kaupungin pormestari Gerard Cordon on nimittäin poistattanut kaupungintalolla sijaitsevan naisen patsaan, koska sillä oli liian suuret rinnat. Kaiken lisäksi rinnat eivät olleet edes varsinaisesti näkyvillä, sillä patsas ei esittänyt alastonta naista.

Vuonna 2007 valmistuneen Marianne-nimistä naista esittäneen patsaan tilalle hankittiin toinen taideteos. Pormestari sai kaupunginvaltuuston hyväksymään vaihtoon 795 euron määrärahan. Osasyynä yllättävään päätökseen oli se, että kaupunkilaisten keskuudessa levisi huhu, että patsaan mallina olisi toiminut ranskalainen huippumalle Laetitia Casta. Patsaan tehnyt taiteilija Catherine Lamacque pitää päätöstä naurettavana.

– Se oli pormestarin nähtävillä useita vuosia. Hän itse valitsi sen monista vaihtoehdoista jo ennen sen valmistumista. Päätös on absurdi. Toivon vain, että sitä ei ole tuhottu, Catherine Lamacque kommentoi Guardian-lehdessä.