Autonavigaattorit huijaavat erityisesti naisia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Autonavigaattoreiden kohtalosta on keskusteltu viime aikoina monissa maissa, ja viime päivinä Ruotsissa on väläytetty mahdollisuutta kieltää niiden käyttö kokonaan ajon aikana. Tuore brittitutkimus osoittaa, että naiset ovat herkempiä uskomaan navigaattoreiden käskyjä, vaikka ne olisivat selvästi vääriä.

Brittiautoilijoille tehdyn tutkimuksen tulosten perusteella ihmisillä on nykyisin aivan liian suuri luotto navigaattoreihin ja niiden antamiin ajo-ohjeisiin. Samalla ne ovat yksi suurimmista syistä raivokohtauksiin auton ratissa. Swinton-vakuutusyhtiön tekemään tutkimukseen haastateltiin 3.000 autoilijaa. Peräti 80 prosenttia heistä kertoi ajaneensa harhaan navigaattorin takia.

Vastaajat kertovat saaneensa navigaattorilta vääriä ohjeita, joita he ovat kuitenkin noudattaneet kuuliaisesti. Keskimäärin harjaan on ajettu yleensä noin 9 kilometriä. 63 prosenttia pitää varmuuden vuoksi edelleen myös paperikarttaa mukana autossaan.

Tutkimus vahvistaa, että miehet kapinoivat merkittävästi naisia useammin navigaattoria vastaan, kun he epäilevät sen antavan vääriä ohjeita. Miehistä 83 prosenttia kertoo hylkäävänsä aika ajoin navigaattorin ohjeet, kun naisten joukossa luku on 74 prosenttia. 60 prosenttia naisista myönsi aloittaneensa kuljettajan kanssa väittelyn navigaattorin ohjeista.