Suomalaiset Vares-elokuvat julkaistaan maailmalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Saksalainen Bavaria Media ja Solar Films ovat solmineet sopimuksen Vares-elokuvasarjan esitysoikeuksien maailmanlaajuisesta myynnistä Skandinavian ulkopuolelle. Pohjoismaissa Vares-elokuvat levittää Nordisk Film.

Münchenissa sijaitsevan Bavaria Median emoyhtiö Bavaria Film on Euroopan suurimpia media-alan yrityksiä. Solar Films ja Bavaria Media tähtäävät myyntiyhteistyön jatkumiseen Vares-elokuvien jälkeenkin.

– Nyt meillä on Bavarian avulla on ainutlaatuinen tilaisuus saada Vares leviämään maailmanlaajuiselle yleisölle. Yhteistyö varmasti jatkuu muidenkin elokuvien kohdalla, Solar Filmsin hallituksen puheenjohtaja Markus Selin sanoo.

Philipp Kreuzer, Bavaria Median kansainvälisistä yhteistuotannoista vastaava varatoimitusjohtaja, on Selinin kanssa samoilla linjoilla.

– Olemme ylpeitä saadessamme tämän poikkeuksellisen rikossarjan katalogímme kohokohdaksi. Vares-sarja kiinnostaa ostajiamme yhtä paljon kuin suomalaista yleisöä.

Ensimmäinen uuden Vares-sarjan elokuva, Pahan suudelma on kerännyt jo 204.000 katsojaa elokuvateattereihin. Toinen Vares, Huhtikuun tytöt tulee ensi-iltaan keskiviikkona 20. huhtikuuta. Kaikki kuusi Varesta esitetään elokuvateattereissa tänä ja ensi vuonna.