Hiphop-legenda Coolio esiintyy Helsingissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiphop-musiikin supertähti Coolio, oikealta nimeltään Artis Leon Ivey Jr, on ollut viime vuosina otsikoissa lähinnä jäätyään kiinni huumeista lentokentällä ja sijoituttuaan kolmanneksi julkkisten Big Brother -kisassa Britanniassa.

Nyt Coolio palaa esiintymään Suomeen. Edellisen kerran Suomessa vuonna 1996 esiintynyt supertähti tunnetaan erityisesti Gansta’s Paradise -klassikkokappaleestaan. Nyt hän nousee lavalle Helsingin Circus-klubilla 28. toukokuuta. Samana iltana klubilla nähdään runsaasti muitakin esiintyjiä, kuten esimerkiksi tamperelainen dj-tähti Rico Tubbs.

Yhdysvaltaltojen länsirannikolta kotoisin olevan Coolion ura alkoi 1993 Tommy Boy -yhtiöllä. Coolio teki aikoinaan gangsta-räpistä globaalin ilmiön. Hän on kotoisin Comptonista, kuten monet muut gangstarapin tähdet, ja on  
tunnustanut julkisesti kuuluneensa Los Angelesista kotoisin  
olevaan Crips-katujengiin.