Suomalainen Idols-floppi palaa esiintymislavalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen versio Idols-ohjelmasta on nostanut tähtitaivaalle muutamia suosittuja laulajia, kuten Antti Tuiskun ja Anna Abreun. Samalla moni kisan laulajista on kuitenkin flopannut tai muuten hautautunut levy-yhtiöiden repertuaareihin.

Idols-kilpailun voittajista ylivoimaisesti heikoimmin on menestynyt Ilkka Jääskeläinen, jonka ura teki mahalaskun jo ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. Hän voitti kisan vuonna 2005, jolloin Katri Ylander sijoittui toiseksi.

Nyt Jääskeläinen palaa esiintymislavalle 24. huhtikuuta esitettävässä Idols tekee hyvää -konsertissa, jossa nähdään myös monia muita ohjelmasta vuosien varrella tutuksi tulleita laulajia. Konsertin esikuvana on Yhdysvalloissa kolme kertaa järjestetty American Idol Gives Back -tempaus, jonka tarkoituksena on kerätä varoja kehitysapuun sekä varattomille.

Kolme vuotta sitten Jääskeläinen selitteli levynsä huonoa menestystä ja vihjasi tekevänsä seuraavan levyn mahdollisesti vasta kymmenien vuosien kuluttua.

– Niitä laulullisia vahvuuksia, joita itselläni on – niitä kuitenkin on – ei käytetty ensimmäisellä levyllä. Jouduin laulamaan silloin niin kiireellä. Voi olla, että teen levyn vasta viiskymppisenä. Teen mieluummin vasta silloin oikeasti hyvän levyn, kuin nyt levyn niin, etten olisi siihenkään tyytyväinen.