Hiphop-tähti Notorious B.I.G:n murha ratkeamassa – murhaaja onkin poliisi?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiphop-maailmassa on tapahtunut vuosikymmenien varrella useita selvittämättömiä murhia, joista kaksi tunnetuinta ovat Tupac Shakurin ja Notorious B.I.G:n murhat Yhdysvalloissa. Nyt jälkimmäisestä tapauksesta on saatu vuosien tauon jälkeen julkisuuteen lisätietoja, joiden perusteella tapaus voi olla ratkeamassa.

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI on nimittäin selvittänyt, että 24-vuotias Notorious B.I.G., oikealta nimeltään Christopher Wallace, ammuttiin 9. maaliskuuta 1997 harvinaisen voimakkailla luodeilla. Supertähti ammuttiin autoonsa ovien läpi 9 millimetrisillä saksalaisvalmisteisilla Gecko-luodeilla, jotka läpäisevät myös metallia. Yhdysvalloissa näitä luoteja myytiin surma-aikaan vain kahdessa liikkeessä; yhdessä Kaliforniassa ja yhdessä New Jerseyssä.

Tästä syystä epäiltyjen joukko on supistunut huomattavasti, ja parhaillaan epäilläänkin että kyseessä olisi ollut korruptoitunut poliisi. Paljastuksen myötä epäilykset ovat kohdistuneet uudelleen David Mack -nimiseen entiseen poliisiin, joka istui taannoin vankilassa aseistetusta ryöstöstä. Jo aiemmin korruptoituneiden poliisien on epäilty olleen osallisena tutkimusten jarruttamiseen ja yksityiskohtien peittelyyn. Alunperin FBI lopetti tutkinnan jo vuonna 2005, mutta LAPD jatkoi.

Paljastus on tuonut lisävauhtia Los Angelesin poliisin suorittamaan tutkintaan. Kuollessaan Christopher Wallace oli yksi maailman suosituimmista hiphop-tähdistä, ja hänen murhansa on alusta saakka epäilty liittyneen Yhdysvaltojen itä- ja länsirannikon hiphop-joukkioiden välienselvittelyyn.