Vaaratilanne: Matkustajakoneen molemmat lentäjät nukahtivat

Ohhoh! · Stara.fi

Halpalentoyhtiöillä on sekä Suomessa että maailmalla usein niin rankat työajat, että nukkumiselle ei jää juurikaan aikaa. Tämä aiheuttaa joskus vakaviakin vaaratilanteita matkustajille. Nyt tapauksia on tullut julki englantilaisten lentäjien Balpa-ammattiliiton tutkimuksessa.

Tutkimus osoittaa, että EasyJetin väsyneet lentäjät nukahtelevat matkustajakoneen ohjaimissa. Lähes puolet vastanneista lentäjistä paljasti kärsineensä merkittävästä väsymyksestä ja viidennes kertoi, että väsymys vaikuttaa heihin vähintään kerran viikossa suoritusta heikentävästi. Lentäjien brittiläinen ammattiliitto totesi, että samoista ongelmista kärsitään muissakin halpalentoyhtiöissä.

Samalla selvisi, että eräällä EasyJetin lennolla sekä kapteeni että perämies olivat molemmat nukahtaneet samaan aikaan noin kymmeneksi minuutiksi ja siten aiheuttaneet vakavan riskin koneen matkustajille. Tapauksen paljastanut lentäjä kertoi, että vaaratilanne tapahtui kolme kuukautta sitten, kun hän ja toinen lentäjä olivat saaneet nukuttua huonosti liian lyhyen lepojakson aikana, Daily Mail uutisoi. EasyJet kiisti vaaratilanteen ja ilmoitti tutkivansa asiaa.