Tutkimus: Huippumallien täydellisyys masentaa tavisnaisia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihde- ja mallimaailmassa nähdään päivittäin toinen toistaan kauniimpia ja suorastaan täydellisiä naisvartaloita ja -kasvoja. Mainoskuvien ja todellisuuden välillä on kuitenkin yleensä valtava ero, sillä kuvankäsittelyllä kenestä tahansa saadaan oman elämänsä supermalli.

Nyt brittitutkimus on selvittänyt asiaa tarkemmin ja tullut siihen tulokseen, että huippumallien täydellisyys aiheuttaa tavallisissa naisissa masennusta. Samaan sarjaan lukeutuvat kaikki mainokset, joissa nähdään glamouria ja ja luksustuotteita. Vaatemainosten lisäksi myös esimerkiksi shampanjamainokset murentavat naisten itsetuntoa ja aiheuttavat masennusta, Telegraph uutisoi.

Sussexin yliopiston suorittaman tutkimuksen mukaan ylelliseen elämäntyyliin viittaavat mainokset aiheuttavat myös syömishäiriöitä. Hieman yllättäen sama vaikutus oli sellaisilla luksustuotteiden mainoksilla, joissa ei ollut lainkaan mukana naisia, kuten automainoksilla. Kyselyyn vastasi 155 iältään 18 – 32 -vuotiasta brittinaista.