Vihreät eivät enää kaiva verta nenästään? Lehden nimi muuttui

Ohhoh! · Stara.fi

Verkkolehti Uusi Suomi on nykyisin erittäin tunnettu kotimainen verkkomedia ja suojattu tavaramerkki, jonka nimen Vihreät-puolue otti äskettäin luvattomasti eduskuntavaalien kampanjansa tunnukseksi. Uusi Suomi -lehden omistaja Niklas Herlin suivaantui asiasta ja vaati Vihreille oikeudessa tavaramerkkinsä käyttökieltoa.

Helsingin käräjäoikeuden käräjätuomari Riitta Savolainen kuitenkin hylkäsi turvaamistoimihakemuksen ja katsoi että kieltoa ei ole syytä langettaa, koska poliittinen toiminta ei ole laissa vaadittua elinkeinotoimintaa. Tämän kyseenalaisen tuomion jälkeen Uusi Suomi ilmoitti, että se ei tule valittamaan hovioikeuteen. Vihreät saivat siis asiassa yllätysvoiton, mutta enempää he eivät ole ”kaivaneet verta nenästään”.

Nyt kotitalouksiin on nimittäin jaettu puolueen mainoslehti, jonka nimi ei yllättäen olekaan Uusi Suomi, vaan nimeksi on muutettu Vihreä Suomi. Mikäli puolue olisi käyttänyt Uusi Suomi -tavaramerkkiä vielä lehtensäkin nimenä, olisi tilanne muuttunut puolueelle vieläkin tukalammaksi. Herlinin yhtiö omistaa nimittäin kyseisen tavaramerkin myös lehtien tunnusmerkkinä, eli sillä on yksinoikeus käyttää tunnusta lehden nimenä. Nyt Uusi Suomi -tunnusta käytetään vaalilehdessä, mutta vain varsin varovaisesti.

Uusi Suomi Vihreä Suomi