X Factor -skandaali paljastui – sisäpiiri yritti tehdä jättivoittoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin taannoin nähty X Factor -ohjelma ei saanut kovin suurta suosiota, mutta muualla maailmassa ja erityisesti Britanniassa se on niittänyt menestystä. Nyt ohjelmaa on kuitenkin kohdannut skandaali, jossa ohjelman sisäpiiri on yrittänyt tehdä suuria voittoja vedonlyönnissä.

Kolme Virgin Median työntekijää on nimittäin jäänyt kiinni huijauksesta X Factor -vedonlyönnissä. He yrittivät asettaa viime vuoden tuotantokaudella lähes 20.000 euron panoksen kilpailijalle, jonka he työnsä puolesta tiesivät menestyvän kilpailussa. Tieto oli kuitenkin salaista.

Epäillyt saivat tietonsa tutkimalla puhelinäänestyksen lokitietoja äänestyksen aikana. Näin he saivat tietoonsa jo silloin kenelle kilpailijalle on todennäköisesti tulossa eniten ääniä. Vedonlyöntiyhtiö Betfair ryhtyi kuitenkin tutkimaan epäilyttävän suuria panoksia ja sen tutkimusten perusteella työntekijät jäivät lopulta kiinni. Huijareiden voitot on nyt mitätöity. Työntekijät saivat myös potkut Virgin Medialta.

Realityohjelmien puhelinäänestyksissä on ollut runsaasti ongelmia aiemminkin. Muiden muassa Big Brotherin ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmien äänestykset ovat aiheuttaneet närää Britanniassa. Myös Suomessa Big Brother ja Idols -äänestysten tuloksia on epäilty tekaistuiksi, ja Staran taannoisessa gallupissa lähes 90 prosenttia vastanneista kertoi epäilevänsä tulosten oikeellisuutta.