Haastattelussa Mohombi

Haastattelut · Stara.fi

Maailmalla suurta suosiota jo jonkin aikaa nauttinut kongolais-ruotsalainen poptähti Mohombi, oikealta nimeltään Mohombi Nzasi Moupondo, esiintyi tällä viikolla ensimmäistä kertaa Suomessa. Stara tavoitti poptähden langan päähän, kun hän oli valmistautumassa illan esitykseen.

Mohombin Bumpy Ride -hittikappale villitsee parhaillaan ihmisiä tanssilattioilla ympäri maailmaa, ja supertähti odotti Suomen keikkansa yleisöltä yhtä lämmintä vastaanottoa kuin hän on saanut muualla maailmassa.

– Odotukseni ovat samat kuin aina. Tärkeintä on saada yleisöltä mahdollisimman paljon rakkautta. Olen täällä rekrytoimassa uusia tanssilavojen sotilaita mukaan liikkeeseeni, koska minä annan kaiken ja toivon saavani kaiken takaisin, Mohombi kertoi Staralle.

”Minä olen aina avoinna juhlille”

Helsingin yöelämä on popparille vielä uutta maaperää, mutta keikan jälkeen tilanne voi olla toinen.

– Kyllä miksi ei. Minä olen aina avoinna juhlille! Jos sinulla on jotain suunnitelmia, niin kerro minulle äläkä jätä veljeä ulos laskuista, Mohombi totesi.

Mohombi muutti Kongosta 14-vuotiaana äitinsä kotimaahan Ruotsiin. Siitä huolimatta poptähti ei ole käynyt kertaakaan Suomessa, vaikka ruotsinlaivoilla rymyäminen onkin tullut hänelle tutuksi.

– Olen käynyt kyllä rannikolla ja satamassa, kun olen ollut lapsena useita kertoja Silja Linen risteilyillä. En ole kuitenkaan koskaan ollut Suomessa maissa. Tämä tuntuu nyt tosi hyvältä. Monet bändit ja fanit ovat kyselleet minulta että koska tulen Suomeen, ja nyt toivottavasti saan tavata kaikki nuo ihmiset, Mohombi kertoi Staralle.

Nyt kyseessä oli ensimmäinen Suomen keikka, joka myös jää toistaiseksi viimeiseksi. Laulajan haaveissa on kuitenkin tehdä enemmänkin keikkoja Suomessa, mutta tiukat aikataulut voivat muodostua esteeksi.

– Juuri niin! Toivon, että minun kalenteriini mahtuisi joitain mukavia keikkoja täällä, kun levyni tulee ulos muutaman viikon kuluttua. Yritän olla joka paikassa samaan aikaan. Palasin juuri maailmalta ja lähden pian Aasiaan. Olen joka puolella. Olen kuitenkin puoliksi viikinki, joten on mukava olla taas kotona Skandinaviassa.

”Yritän olla niin globaali kuin mahdollista”

Mohombin musiikkityylissä yhdistellään monia erilaisia musiikkityylejä uudenlaisiksi kokonaisuuksiksi, sillä välillä kappaleissa käytetään reggaetaustan päällä normaalisti lähinnä dancemusiikista tuttuja elementtejä.

– Minä itse kutsun musiikkiani afro-popiksi. Yritän olla niin globaali kuin mahdollista, sillä popmusiikki on globaalia musiikkia. Kun siihen lisää afrovaikutteita, saadaan mukaan vielä enemmänkin ihmisiä. Siksi minä haluan kutsua musiikkiani afro-popiksi. Se tuntuu hyvältä, se on musiikkia kaikille ihonväristä välittämättä ja tärkeintä on pitää hauskaa ja nauttia. Päästä pois hetkeksi, sillä me kaikki tarvitsemme sellaista välillä.

Kongolais-ruotsalaisen menestyksen takaa löytyy maineikas hittituottaja RedOne, joka on työstänyt hittejä kymmenille maailmantähdille, kuten muiden muassa Lady Gagalle. Kaikki haluaisivat tehdä yhteistyötä hänen kanssaan, mutta vain harva onnistuu siinä.

– Olen tehnyt musiikkia veljeni yhteisessä bändissämme kanssa siitä saakka kun olin 12-vuotias. Muutama vuosi sitten päätin päätin viedä urani seuraavalle tasolle ja toteuttaa unelmani muuttamalla Los Angelesiin. Asuin siellä muutaman kaverini kanssa ja tapasin RedOnen.

– RedOne halusi tavata minut studiollaan, joten olin hyvin innoissani, mutta samalla hermostunut. Sitten menin studiolle, ja RedOne kertoi tuntevansa minut jo. Minä ihmettelin, että kuinka se on mahdollista, ja hän kertoi kuulleensa minusta Ruotsista. Hänkin on asunut Ruotsissa. Hän kertoi kuulleensa jo kymmenen vuoden ajan nuoresta pojasta, joka tekee kaikkien clubien promoottoreista onnettomia halutessaan esiintyä joka paikassa.

– Hän kertoi pitävänsä tausteluhengestä ja pyysi minua soittamaan musiikkiani. Hän kuunteli musiikkiani ja kertoi tekevänsä minusta supertähden. Hän on yksi alan kuumimmista tuottajista ja minä olen hänen ensimmäinen oma artistinsa. Se on upeaa ja nyt olemme yksi suuri perhe. Esikoisalbumini MoveMeant on meidän yhteinen lapsemme.

Supertähdiltä vetoapua läpimurtoon

Mohombin esikoislevyllä on mukana harvinaisen massiivinen joukko tunnettuja supertähtiä, sillä levyllä esiintyvät myös muiden muassa Nelly, Akon, Pittbull ja Nicole Scherzinger. Poptähti paljasti miten uusi artisti on kyennyt saamaan moisen kattauksen levylleen.

– Ennen kuin aloitin albumini tekemisen olin biisinkirjoittajana mukana RedOnen tiimissä, ja sen kautta olen tavannut paljon supertähtiä. Nyt kun oli aika tehdä minun projektiani, pyysin mukaan ihmisiä, joille olin tehnyt musiikkia. Otin heihin yhteyttä ja he olivat innoissaan. Olen hyvin otettu siitä, että sain heidät mukaan, koska he ovat todella todella isoja megatähtiä. Nyt he tukevat minun musiikkiani ja se on hieno asia. Nyt hekin ovat osa liikettäni.

Megatähtien avulla Mohombin on helpompi tehdä läpimurto esimerkiksi Yhdysvaltojen vaativilla musiikkimarkkinoilla.

– Minä luulen että sillä on vaikutusta. Nykyisin vierailut levyillä ovat yleistyneet paljon. Yhdessä tekeminen kasvattaa paljon myös fanipohjaa, sillä siten tavoittaa paljon enemmän ihmisiä kuin olisin voinut tavoittaa ilman heitä. Ensi viikolla kuvaamme videota Nicole Scherzingerin kanssa ja hänellä on paljon faneja. Kaikki rakastavat Nicolea ja hänen mukana olonsa auttaa minua. Yhteistyöt ovat hyvä asia, mutta niitä ei saa olla liikaa, sillä artistin pitää voida itsekin loistaa.

Suomen keikan jälkeen poptähti Mohombi jatkaa tutuksi tulleella linjalla suosionsa pönkittämiseksi ympäri maailmaa.

– Nyt teen promootiota ympäri Eurooppaa. Kanadassa levy on kuitenkin parhaillaan listaykkösenä. Se on uskomatonta. Luulen, että seuraava askeleeni on jatkaa nykyisellä linjalla, eli tehdä lisää musiikkia ja uusia kappaleita. Samalla matkustan ympäri maailmaa ja tapaan fanejani. Haluan rekrytoida niin paljon faneja kuin mahdollista.

Jocka Träskbäck